Tuesday, April 12, 2011

Pasar Chabang Tiga



Pasar Chabang Tiga adalah pasar yang ke dua terbesar di Kuala Terengganu
selain Pasar Kedai Payang. Terletak tidak jauh dari tempat perusahaan keropok Losong.
Pasar ini mempunyai keunikannya tersendiri. Mungkin apa yang anda cari
tidak ditemui di Pasar Kedai Payang boleh jadi ada di sini.



Boleh dikatakan 100% peniaga yang berniaga di sini adalah berbangsa Melayu.
Pelbagai jenis perniagaan terdapat di sini dan harga yang ditawarkan adalah berpatutan. Apa kata anda cuba sekali ke pasar ini pada hujung minggu ini, manalah tahu ada sesuatu yang istimewa yang anda akan ketemui di sini.

8 comments:

mamaijat said...

...huhuhu..time bulan ramadhan lagi hebat kat sini...macam macam ada!!!
tapi time kami tinggal kat sana dulu ia masih dalam renovation....

madam j said...

Slm. Mcm2 ada kt sini. Dulu ms tinggl kt Losong skitar 1997, sy suka beli kuih karipap yg kecik tu dlm inti ikan. Sdp sgt.

Anonymous said...

harap lepas ning buleh ambik gambor parking auto kat jln batas baru...

dengor cerite doh jadi projek gajoh putih

pu3 said...

salam...
i nk komen cikit...berpatutan ker??fresh2 ke ikan kt situ...??b'beza btul kt tempat2 lain...dah setahun i dok kt ganu ni...nk dikatakan ikan2 nye mmg mahal2 belaka...biase nye i blik k'tan gi tok bali beli ikan...murah jer...baru turun dr bot nelayan lagi...ikan selayang baru rm6 sekilo...kt cni smpai rm10...hmmm botak lah kepale...amboi x beragak...

MDN said...

pasar ni dekat ngan rumah kita..murah? tgk brg laa..klau ikan tu tak la murah mana..lelain tu boleh laa..cuma diharap PBT mempertingkatkan kebersihan kat pasar cabang 3 ni

cun09 said...

salam...

harga brg sini rasenyee mahal...
kebersihan plak hancusss...

**masih ingat pasar niii zaman 80an**

Pakcik Botak said...

meriah spt pasar2 lain

MY LiFe,MY SToRY said...

first time dtg pasar ni masa lalu balik dari Masjid Kristal, singgah kejap beli ikan kering.. best ikan kering tganu, segar dan tak masin sgt. Bln Mac lepas, balik kg mak mertua, pi tganu tapi suami dah tak jumpa jalan sini.. tu anak tganu yg dah x tau jln balik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...